Hovädzí kávový stejk s čili

Ľahko a jedinečne upravený hovädzí stejk

Hovädzí stejk netradičnej chuti. Veľmi jednoduchý a praktický fitness recept/tip.

Na prípravu receptu potrebujeme:

1 lyžicu čili

1 lyžicu kávy

1 lyžicu dijonskej horčice

Soľ, mleté čierne korenie, drvený kmín

500g hovädzieho „stejkového“ mäsa

1 lyžicu kokosového oleja

Postup prípravy receptu:

Všetky ingrediencie zmiešame v miske, urobíme z nich marinádu. Následne mäso potrieme touto marinádou z každej strany. Prípadne do marinády naložíme a necháme odstáť až mäsom „prejde“.

Následne pripravíme stejky tradičným spôsobom. Na rozpálenú panvicu dáme opiecť na 5 minút z každej strany hovädzie mäso, ktoré následne necháme ešte cca 10 minút na panvici- „dojsť“.

Optimálne podávať s opekanými zemiakmi a zeleninou.

Čas prípravy: do 25minút

Kalorické hodnoty makroživín v porcií 200g:

Bielkoviny 40g

Sacharidy 3g

Tuky 13g

Foto: archív Pohyb.sk

Odporúčané produkty z nášho e-shopu