Hovädzí steak s hlivovou omáčkou

Hovädzí stejčík výbornej chuti a jednoduchej prípravy

Výborné a rýchle jedlo nielen pre obdobie budovania svalovej hmoty. Recept je nenáročný, chutný a výživný.

Na prípravu receptu potrebujeme:

  • 500g hovädzie mäso
  • steakove korenie
  • 500g hliva ústricová
  • 1 ks cibuľa
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • Olej (kokosový olej)

Na dochutenie : bobkový list, mleté čierne korenie, soľ, sojová omáčka, worchesterová omáčka/alebo maggi omáčka, 2ks bobkový list, vegeta,

Podľa chuti môžeme pridať 1 strúčik cesnaku.

Postup prípravy receptu:

1.Nakrájame cibuľu na drobné kúsky, ktorú podusíme do zlatista na kokosovom oleji. Pridáme bobkový list.

2.Hlivu opláchneme a nakrájame na drobné kúsky, ktoré potom pridáme k opečenej cibuli a podlejeme vodou (môžeme podliať vývarom). Necháme chvíľku povariť.

3.Pridáme koreniny podľa chuti a opäť necháme chvíľku povariť.

Ak už máme hlivu mäkkú, pridáme 2 lyžice kyslej smotany. Podľa chuti môžeme pridať 1 strúčik pretlačeného  cesnaku.

4.Necháme to ešte prejsť varom a omáčka k mäsu je hotová.

Čas prípravy: do 30minút

Medzičasom si na rozpálenú panvicu dáme opiecť na 5 minút z každej strany hovädzie mäso, ktoré následne necháme ešte cca 10 minút na panvici- „dojsť“.

Servírovať môžeme napr. s ryžou, so zemiakmi alebo len so zeleninou.

Približný obsah makroživín v porcií 200g:

Bielkoviny … 31g

Sacharidy … 3g

Tuky … 10g

Foto: archív Pohyb.sk

Odporúčané produkty z nášho e-shopu